Våra fräscha moussetårtor
Vill du prova något som känns lite lättare och friskare än en traditionell tårta? Då kan en moussetårta vara något för dig!
Dessa tårtor består normalt av bara en botten med olika moussefyllningar ovanpå, oftast med en snygg glasyr som yttersta lager. Eftersom de tillagas på ett annat sätt än de traditionella tårtorna går det att göra speciella former av dessa.
Former på moussetårtorna
Smaker på moussetårtorna
Hallon/choklad |
---|
Valfri botten av antingen choklad, vanilj eller biscuit Joconde (gjord på mandelmjöl), med ett lager av chokladmousse, antingen vit, vit med cappuccinosmak, mjölk- eller mörk choklad, en härlig blåbär, hallon- eller jordgubbsmousse ovanpå, samt en snygg spegelglasyr som yttersta lager. |
Karamell/vit choklad |
Chokladbotten med ett lager karamellmousse och ett lager vit chokladmousse. Spegelglasyr längst ut. |
Körsbär |
Ett lager med smak av körsbär, tillsammans med ett lager av mascarpone/vit choklad/gräddsmet, allt vilande på en botten av biscuit Joconde som görs på mandelmjöl. |
Pistage/hallon |
Vaniljbotten med pistagemousse tillsammans med hallongelé, glaserad med spegelglasyr. |
Trippelchoklad |
På en mjuk chokladbotten vilar tre olika chokladmousser gjorda på vit choklad, mjölkchoklad samt mörk choklad. Verkligen något för chokladälskaren! |
Saknar vi någon smak du gärna vill prova? Kontakta oss så ska vi se om vi kan ordna den!